Coachend Leidinggeven

Coachend Leidinggeven is een training die ik al ruim 20 jaar met heel veel plezier geef. Niet alleen omdat coachen me in het bloed zit. Maar ook omdat het effect van de training enorm is. Leidinggevenden voelen de shift van zelf de kar trekken naar zelfsturende medewerkers die als team samenwerken. Je merkt dat het niet alleen om vaardigheden gaat maar ook om een houding, een levensinstelling. Van sturen, controleren, hard werken naar ruimte geven, faciliteren en genieten van wat de medewerkers allemaal bedenken en voor elkaar krijgen!

Medewerkers voelen zich serieus genomen en ontwikkelen zichzelf. Iedereen profiteert hiervan, omdat er met minder inspanning, stress en gedoe veel meer bereikt wordt.

We trainen in ‘hard on the matter, soft on the person’: Duidelijk zijn in wat je van medewerkers verwacht en tegelijkertijd oog hebben voor hem als persoon. Wat zijn zijn ambities? Waar zitten zijn valkuilen? Waar kan je haar mee helpen?

Dat betekent onderzoeken, vragen stellen en nieuwsgierig zijn naar de medewerker. In iedere medewerker zit passie, vuur, zitten talenten en kwaliteiten. Soms zijn die duidelijk, soms wat verder verstopt. Hoe krijg je dit vuur aangewakkerd en beschikbaar voor de organisatie?

In de training leer je hoe je een authentiek leider kan zijn en je vanuit je hart en met voldoende zelfkennis het beste uit mensen naar boven haalt.

Wil je hierover eens sparren? Neem vrijblijvend contact op.